dinsdag 24 februari 2009

Fart it out!

een scheet
is meer waard dan men weet
hij verlicht je de darm
maakt je broek warm
en gaat tot besluit
er achter weer uit

Dit gedichtje las ik lang geleden bij oma op een kalender, en Ami is het hier blijkbaar roerend mee eens. Allejezus wat een geknetter af en toe! Zelfs de verpleging spreekt met enige bewondering over hoeveel geluid er bij tijd en wijle uit de achterdeur komt - er is zelfs al melding van gemaakt in z'n map (soort logboek waarin per dienst wordt beschreven hoe het met meneer gaat).
Vandaag is z'n voeding verder opgevoerd naar 75ml per keer. Dit is teveel om iedere keer dmv 'finger-feeding' te geven, dus moesten Claudia en ik gisteren richting Arena. Helaas niet voor Ajax - Twente of een goed concert in de HMH, maar om een ergonomisch verantwoorde Avent super-1-speenfles te kopen bij de Prenatal Megastore aldaar. Hadden wij ook eens een uitje.
Morgen gaat waarschijnlijk z'n broviac (die slang naar z'n hart) eruit omdat die toch de grote bacterieveroorzaker blijkt te zijn. Het leek ook een beetje een kip-of-het-ei verhaal te worden: hij heeft een broviac nodig om antibiotica toegediend te krijgen voor de bacterie in z'n broviac. Ami kreeg hierover ook z'n neomix voeding, maar nu hij genoeg moedermelk kan drinken (of via de sonde krijgt) is dat ook stopgezet. Nadeel is wel dat de antibiotica over een nog aan te brengen infuus moet. En met de wetenschap dat hij in de eerste 4 weken op deze wereld al zo'n 13 infusen versleten heeft en dat bij ieder nieuw infuus zo'n 4 keer geprikt moet worden voordat het lukt, is dat een niet zo'n heel prettig vooruitzicht voor hem. Maar goed, hopelijk is het maar voor een paar dagen is die bacterie dan snel opgetieft.

Houdoe!

2 opmerkingen:

  1. Hallo Robbert en Claudia,
    Wat ontzettend leuk om Ami eindelijk te mogen bewonderen en jullie weer te kunnen zien!
    Hij is echt een prachtig kindje! Goed gedaan!

    Dikke zoen!
    Juni en Marije

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Claudia en Robbert,
    Hopelijk gaat alles voorzichtig de goede kant op!
    Zo een mooi ventje verdiend het. Hoop jullie snel weer te zien. x Ety

    BeantwoordenVerwijderen