donderdag 12 februari 2009

De goeie kant op!

Hallo,

Het gaat inderdaad de goeie kant op - zei hij voorzichtig.... Eergisteren besloten ze de sonde die via Ami's neus z'n maag inloopt (voor de afvoer van overtolig gal) dicht te zetten om eens te kijken hoe dat zou gaan. En dat gaat goed, want hij spuugt geen gal en dus kun je concluderen dat het z'n darm inloopt. Gisterochtend werd er dan ook voor het eerst geprobeerd wat melk te geven (2 ml, al dan niet via een spuitje langs een pink in z'n mond of rechtstreeks door de sonde de maag in) en dat ging redelijk goed. Vandaag is de hoeveelheid al opgehoogd naar 5 ml en zo lang meneer het binnenhoudt wordt het iedere dag ietsjes meer. Mooi zo!
Ami heeft intussen ook de nobele kunst van het scheten laten ontdekt, en hier zijn de artsen ook zeer blij mee (zelfs na zo'n 20 jaar studie is een scheet van een prematuur al reden voor een feestje). De volgende stap zou dan een dikke drol moeten zijn, en dan mag de vlag helemaal uit!!!!
Vanochtend hoorden we dat er in z'n bloed een hogere concentratie is aangetroffen van een stofje dat de schildklier aanstuurt, maar de schildklier weet er gelukkig wel raad mee en doet verder vooralsnog prima z'n werk (schildklierproblematiek is een trouwens bekend bijverschijnsel van Downsyndroom). We kunnen nu kiezen uit twee dingen, namelijk of twee jaar lang iedere dag medicijnen geven met geregelde controles in het ziekenhuis, wat mogelijk een verbetering van de cognitieve ontwikkeling en een hoger IQ tot gevolg heeft, of nietsdoen. Wordt vervolgd.

Verder vermaken we ons nog oppperbest in het RMH, zijn we erg blij met de bakjes eten die opa en oma's meenemen, eten we ondanks dat toch nog teveel chocola en winegums, weten we het aantal ziekenhuiscroquetten (want Van Dobben) nog binnen de perken te houden, liggen er nu 83 flesjes gekolfde melk in diverse vriezers opgeslagen en kunnen we iedereen aanraden om eens een keer een maand geen TV te kijken...

Bedankt voor alle geweldige mailtjes, sms'jes, kaartjes, pakketjes, etc. etc. etc.!!!!!

Grts,
R. & C. & A.

PS:
Vader, het is toch Boijmans en niet Booijmans!

1 opmerking:

  1. Hai schatten,
    Hopelijk blijft het zo doorgaan en gaat Ami genieten van de lekkere borstvoeding!
    En laat hij zien dat het ook weer verteerd kan worden!
    Een dikke knuffel voor alle 3!!!!
    Liefs WY

    BeantwoordenVerwijderen