vrijdag 13 februari 2009

Toch misschien niet zo heel erg de goeie kant op....

Lijkt het net een beetje de goeie kant op te gaan, mogen we bij de arts op de kamer verschijnen om te horen dat Ami mogelijk de Ziekte van Hirsprung erbij heeft. Wat nou 'Roze Wolk', heb dat fucking kloteding nog nooit voorbij zien schuiven....

Ami eet wel en houdt het ook goed binnen, alleen komt het er nog niet als poep weer uit. Dat is natuurlijk niet zoals het hoort en de artsen dachten meteen aan Hirsprung (ook dit is iets wat vaker bij Downers voorkomt, naar het schijnt). De ziekte van Hirsprung houdt in (als ik het goed begrepen heb) dat er in de dikke darm mogelijk geen zenuwen aanwezig zijn die de poep het laatste zetje richting de gewenste uitgang kunnen geven. Als gevolg daarvan onstaat er dus een poepfile, met alle te bedenken gevolgen van dien. Ami begon z'n dag met een fijne klysma, waarna hij het wereldrecord projectielpoepen op zuster Liesbeth probeerde te evenaren. En met succes want zo'n beetje alles zat eronder.... Op zich was dit goed nieuws (want er is een doorgang!), alleen denken ze dus dat hij het wellicht niet op eigen kacht naar buiten krijgt en alleen met hulp van buitenaf. Om te bepalen of Ami Hirsprung heeft moest er een biopt genomen worden - een soort Colt .45 met scherpe mesjes eraan werd tot drie keer toe z'n anus ingebracht, waarna de chirurg de trekker overhaalde en er een stukje weefsel/slijmvlies terug de munitiekamer inschoot. Echt waar! Wonder boven wonder leek The Awesome Amazing Ami hier helemaal niets van te merken. De bikkel. Bioptjes worden op kweek gezet, uitslag woensdag of donderdag a.s. Wordt vervolgd.
Morgen wordt er trouwens begonnen met de medicatie voor z'n schildklier, iedere dag een pil tot Valentijnsdag 2011.

Is er dan helemaal niets gezelligs te melden? Tuurlijk wel, we hebben lekker 'gekangeroed' (voltooid deelwoord van het werkwoord kangeroeen). Dat betekent dus dat de Hartmann tuinstoel die bij Ami's bed staat helemaal naar achter gaat, kussen in je nek, bovenkleren uit en dan Ami naakt op z'n luier na lekker op je borst leggen met een deken erover voor een paar uur. Heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten