woensdag 4 februari 2009

Ami en de Blasten

Gisteren aan het eind van de dag kwam de kinderoncoloog even op bezoek. Er zijn dus blasten in Ami's bloed gevonden, maar gelukkig is dit eigenlijk heel normaal bij Downers. Ook zie je vaak dat ze eerst toenemen om daarna weer minder te worden - en bij Ami zijn ze alweer op de weg terug (van 50 naar 20 naar 16 gisteren). Over 8 weken wordt er weer wat bloed afgetapt en dan kijken ze hoe de Blastenvlag er dan bijhangt. Grote kans dat het helemaal weg is dan, maar ook een kansje dat ze er nog zitten. Dan wordt er mogelijk gestart met medicatie, waarmee de kans op uiteindelijk leukemie naar verwachting verkleind wordt naar 10% (tegen 20-25% als er niet behandeld wordt). Mocht hij toch leukemie ontwikkelen dan uit zich dat rond z'n derde of vierde levensjaar. En de speciale Down-variant die hij dan wellicht ointwikkelt is ook goed te behandelen, hoewel het wel een zware behandeling zal zijn met een verhoogde kans op gevaarlijke infecties.

Voorlopig dus nog even niets aan de hand, hij moet eerst maar eens herstellen van z'n darmingreep. En dan ook maar eens een keer naar huis, potdomme!

Tot de volgende keer!

4 opmerkingen:

  1. Lieve schatten, ik blijf duimen, hopen en bidden voor jullie.Hoop jullie snel weer te zien.
    Dikke kus, zeker voor Ami
    xxx mama

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Lieverds,Wat fijn dat we op deze manier het kunnen volgen!
    Hij gaat vast iedere dag met een heel klein sprongetje vooruit!
    De kaarsen blijven branden en we denken aan lullie!
    Heel veel liefs Opa en oma en kusjes voor alle 3

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat fijn om te horen! Laat de blasten maar barsten!
    We blijven duimen hier.
    x
    Marije

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lieve Ami, gelukkig kunnen we nu op je site om jou en je trotse ouders te bewonderen. Wat een lekker jungske ben je en wat heb je je ouders en grootouders goed uitgezocht: gefeliciteerd!
    Onze Lieve Vrouw in de Sint Jan kreeg hele warme voeten van de kaarsjes voor jou. Sinds jouw geboorte zit er overal roet op de plafonds....
    Liefs van Ben en Mariƫtte

    BeantwoordenVerwijderen