dinsdag 17 februari 2009

Update + foto's

Goed nieuws: aan het einde van de dag kwam de arts nog even langs om te vertellen dat Ami's broviac toch nog even kan blijven zitten, omdat:
- tussen het weghalen van de ene en het plaatsen van de andere minimaal 48 uur moet zitten, en dat wordt moeilijk in verband met de voeding die over deze lijn gegeven wordt. Dit kan in principe ook over een normaal infuus gegeven worden, alleen sneuvelen deze nogal snel bij Ami (hij heeft er voor de broviac al zo'n 12 gehad). Ook is het plaatsen van een nieuwe toch wel een redelijk heftige ingreep.
- het stolseltje dat op de lijn zit erg klein is, dus de absolute noodzaak is er nog niet
- Ami's bloedplaatjesgehalte weer omhoog is gegaan (min of meer uit zichzelf), terwijl ze dachten dat de enorme daling juist kwam door het stolsel.

Ze houden hem uiteraard goed in de gaten, maar dit is toch wel weer even een klein verbeterpuntje. Z'n voeding is inmiddels opgeschroefd naar een verbijsterende hoeveelheid van 20ml per keer, en met veel vijfen en zessen slagen we erin dit in z'n kleine mondje te prakken. En als het niet lukt spuiten we het gewoon via z'n sonde rechtstreeks z'n maag in. Vind-ie zelf ook wel makkelijk geloof ik, hij slaapt in ieder geval tijdens de maaltijd gewoon door.

Afgelopen zondag is er ook een 'stool-sample' afgenomen en op kweek gezet, en hieruit bleek dat hij geen rota-virus heeft. Er bestaat een kans dat hij wel een ander virusje heeft, ook dat houden ze in de gaten aangezien z'n poep wel een soort van diarree-achtig uiterlijk heeft (eet smakelijk trouwens).

Hieronder nog wat meer plaatjes van meneer (onder andere als DJ Triesto tijdens de gehoortest - glansrijk geslaagd trouwens! - tijdens het kangeroeen en met alle draadjes.


2 opmerkingen:

  1. lieve robbert en claudia. hoe moeilijk is het om iets te zeggen, maar we zijn in gedachten bij jullie en AMI wat zijn jullie kanjers< dat ondanks alle spanningen van dat mooie kereltje
    jullie dit nog kunnen we wensen jullie heel veel kracht en sterkte ineke en theo


















    W

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hai kids,
    wat heerlijk dat Ami geen Hirsprung heeft!!!!!!!!Hij doet zo zijn best! en jullie ook! Maar denk ook aan jezelf nu en probeer zoveel mogelijk te rusten.Jullie zijn alledrie kanjers. Extra knuffel van WY ( of OO).
    'alng up'

    BeantwoordenVerwijderen