dinsdag 3 februari 2009

Operatie en andere zaken...

Lang leve het internet. Op de gang van de afdeling waar Ami nu ligt staan twee computers met internet, dus een berichtje op dit blog is snel getypt. Gisterochtend hoorden we dat de kans erg groot zou zijn dat Ami diezelfde dag nog onder het mes zou gaan, en tegen een uur of 3 hoorden we dat het ging gebeuren. We mochten met hem meelopen naar de anesthesie-afdeling, waarna ze hem meenamen. Het leek wel alsof hij voelde dat er iets ging gebeuren want hij was de twee uur ervoor erg wakker en onrustig.
Om 18.00u. hadden we nog niets gehoord dus we besloten maar weer naar de afdeling te gaan. Net op dat moment kwam de kinderchirurg die hem geopereerd had eraan om te vertellen dat alles goed was gegaan en dat ze hem aan het installeren waren op de IC afdeling. In Ami's twaalfvingerige darm zat een soort vliesje ('spinnenweb') dat de handel blokkeerde. Dit vliesje hebben ze doorgesneden en daarna de zijkanten weer aan elkaar genaaid (ofzo). Omdat hij morfine krijgt tegen de pijn en omdat hij een dikke tong heeft (Down) moest hij op de IC aan de beademing. Hij heeft een redelijk rustige nacht gehad en vanochtend is hij geextubeerd (beademingsslang eruit - hij ademt gewoon weer zelf). Nu ligt hij nog even na te hijgen op de IC, straks mag hij weer naar z'n eigen kamer (AMC, Afdeling G8, kamer 123, Meibergdreef 11 Amsterdam-Zuidoost). Met betrekking tot z'n darmtoestanden is de verwachting dat hij nog zo'n 4 - 8 weken hier moet blijven.

En ander ding wat nog speelt (houdt het ooit op?) is dat er blasten zijn gevonden in z'n bloed. Dit kan duiden op leukemie, maar vaak zien ze ook dat deze blasten bij Downers naar verloop van enkele weken of maanden eerst erger worden om daarna te verwijnen. Meer weten we hierover op dit moment ook niet, als het goed is hebben we vandaag nog een gesprek met een oncoloog die ons hopelijk meer kan vertellen. Er is al zo ontzettend veel gebeurd in de afgelopen twee weken, we houden het nauwelijks nog bij. We hebben dan ook besloten om niet teveel op de zaken vooruit te lopen en te dealen met problemen pas op het moment dat ze er zijn. Anders word je knettergek - voor zover dat al niet het geval is....

Wij slapen voorlopig nog wel even in de McDonalds naast het AMC, het is daar op zich echt prima geregeld - met gratis parkeerplaats voor de deur! En dat in Mokum! En ondanks alle shit met Ami zou je haast vergeten dat Claudia ook nog herstellende is van een keizersnede, gelukkig gaat dat allemaal goed. En Robbert's ogen vallen er ook nog niet uit (maar die worden dan ook goed ondersteund door de wallen eronder!).

We houden jullie op de hoogte, tot de volgende keer! En bedankt voor alle lieve mailtjes en sms'jes!

-X-,

Claudia, Ami & Robbert

PS: voor beeldmateriaal van mijnheer verwijs ik nog even naar de foto's hieronder, kan vanaf deze computer helaas geen foto's plaatsen.

1 opmerking:

  1. fijn dat het vandaag ietsje beter gaat!
    We blijven duimen en de kaarsen branden constant!
    We love you

    BeantwoordenVerwijderen