donderdag 12 maart 2009

Alweer 1,5 week thuis

De tijd vliegt voorbij, het is alweer 1,5 week geleden dat we Ami mee naar huis mochten nemen! Vorige week vrijdag kwam er iemand langs van het consultatiebureau voor een intakegesprek en afgelopen maandag konden we daar voor het eerst naar toe. Stonden Robbert & Claudia & Ami daar tussen allemaal vaders en moeders die precies wisten wat ze moesten doen.... Maar goed, uiteindelijk is Ami naakt op een weegschaal beland (4495 gram, jawel!), in een soort schuifsjoelbak gelegd (54 cm) en kreeg ie een meetlint om z'n hoofd (39 cm ofz0). Daarna naar de arts, en die was ook tevreden.
Dinsdag een dubbel programma in het AMC: chirurg en oogarts. Slechts 1,5 uur over gedaan vanuit Haarlem, maar uiteindelijk toch nog precies op tijd....
Eerst naar de oogarts, die aan ons vroeg wat we kwamen doen - bleek dat er iemand een beetje overijverig was geweest en alvast een afspraak had gepland die eigenlijk pas 3 maanden moest. Maar goed, toch maar aan de slag, beetje in Ami's ogen schijnen met een lampje en vervolgens wat druppels erin waardoor z'n pupillen eruit gaan zien alsof ie een kilo speed door z'n neus heeft gejaagd. De druppels hebben even wat inwerktijd nodig, konden we mooi naar de afspraak met dr. v/d Steeg (de kinderchirurg). Zij was enorm tevreden over Ami, het enige was dat hij een kleine verdikking heeft bij het litteken op z'n buik maar dat was verder niet echt iets bijzonders. Daarna weer terug naar de oogarts, weer een beetje met een lampje schijnen, beetje aan z'n ooglid trekken ('heeft ie bibberogen?') en dat was het dan. Alles goed, tot over een jaar!

Morgen voor het eerst naar de kinderarts in Haarlem en een bezoekje aan de gynaecoloog (ook Haarlem). De afspraak van maandag in het AMC bij de kinderoncoloog gaat niet door, want in Haarlem kunnen ze ook bloed aftappen dus dat doen we dan maandag weer daar.

Het is echt geweldig om Ami thuis te hebben, iedere dag zien we wel weer iets nieuws. Hij is echt beresterk aan het worden en we denken dat het niet al te lang zal duren voordat ie z'n hoofd rechtop kan houden. Altijd handig. Het gaat eigenlijk gewoon hartstikke goed met hem, al hebben we zelf ook wel de nodige zorgen om de toekomst. Tot slot nog even wat plaatjes: Ami met z'n eerste Vans (maat 1) en Ami bij papa in bad .









1 opmerking:

  1. Wat is het toch een schat en wat doet hij het toch goed!Lekker met pappa in bad, wat wil je nog meer! Veel plezier nog samen. Gr, Ety x

    BeantwoordenVerwijderen