vrijdag 21 augustus 2009

Gastenboek online en nieuws

Het was al niet makkelijk om reacties te plaatsen bij berichten, maar sinds de nieuwe lay-out is het echt onmogelijk geworden. Maar geen nood: we hebben nu een gastenboek waarin relatief eenvoudig iets geschreven kan worden. Geen registratie nodig: gewoon berichtje typen, nummertje overtypen en versturen. 't is wel een beetje lastig heen en weer scrollen, maar het werkt prima! Hij staat aan de rechterkant --->

Ami werd intussen langzaam gillend gek van z'n voortdurend geluidproducerende buren en gelukkig zag de verpleging dat ook en mocht ie naar een zaal waar hij de enige is. Wat een luxe zeg! Hopelijk komt hij hier iets meer aan z'n rust toe. Hij heeft ook alweer wat gedronken, maar helaas kwam dat er ook net zo hard weer uit. Maar goed: de spirit om te drinken is er en hij lijkt wat beter op z'n gemak. Ondanks twee klysma's (klysmi? klysmae? Thijs, wat is het?) wil de poep maar niet naar buiten komen, mogelijk dat er nog meer trucjes uit de kast worden gehaald om dit op gang te brengen.

Vandaag ook een gesprek met de immunoloog gehad en jaarlijks gaat er bloed afgetapt worden om te kijken hoe het met z'n T-lymfocyten (die normaal voornamelijk door de thymus geproduceerd worden) gesteld is. Dit kan dan mooi gedaan worden als ook z'n schildklier- en blastenwaarden worden bepaald.

Maandag a.s. hebben we een gesprek met KNO arts dr. Konig. Vandaag hoorden we namelijk dat tijdens operatie, na het verwijderen van de thymus en het verleggen van het bloedvat, bleek dat de luchtpijp een restfunctie heeft van ca. 50% (en 10% voor de operatie). Aan de ene kant is dit natuurlijk nog geen 100%, maar wel 5x zoveel als voorheen. In het gesprek horen we wat dit voor gevolgen heeft en wat de verwachtingen zijn op de lange termijn. Het lijkt erop dat de ontbrekende 50% vooral komt door slapte van de luchtpijp en dat hij daar in de komende 1,5 jaar overheen moet groeien.

Tot slot nog een plaatje van hoe Ami's borstkas er nu uitziet, de buisjes aan de linkerkant maken deel uit van de lijn die in z'n hals zit er waarover hij vocht, glucose en morfine krijgt:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten