zaterdag 23 januari 2010

Ami Joe 1 jaar!!!!


Hieperdepiephoera, vandaag is
Ami Joe 1 jaar geworden!

Genoeg reden voor een groot feest natuurlijk, maar we hebben het nog even klein gehouden. Met alle verkoudheidsvirussen die nog rondwaren en het feit dat Ami nog niet heel goed tegen drukte om zich heen kan leek het verstandiger om het grote feest nog even uit te stellen tot de zomer.

Vandaag natuurlijk wel opa en oma’s en onze zussen met aanhang op bezoek gehad en dat was wat Ami Joe betreft ook prima zo – niet te druk in ieder geval. Hij heeft het echt heel goed gedaan, en dat geeft ons weer goede moed voor als hij naar een kinderdagverblijf kan. Vanaf mei namelijk mag hij op de woensdag en de vrijdag naar Pepijn, een erg leuk kinderdagverblijf hier in de buurt. De leidsters daar hebben dan wel niet veel ervaring met kindjes met Downsyndroom, maar Ami was sowieso meer dan welkom. Bovendien, de clustermanager (die juist zeer veel ervaring heeft met kinderen met een beperking) is er ook op de dagen dat Ami komt en heeft al aangegeven dat ze de leidsters zal informeren en assisteren daar waar nodig.

Verder kan Ami al bijna zelfstandig zitten, al gooit hij zich nog weleens achterover en weet ie zich nog niet altijd zelf te corrigeren als hij naar een kant valt. Maar daar wordt met fysiotherapie druk aan gewerkt, en we proberen hem nu te laten kruipen – maar daar wil hij nog echt niets van weten, hij geeft er de voorkeur aan om lekker op z’n buik te spartelen. Hij mag helaas nog niet mee op de fiets in een kinderzitje omdat hij daarvoor nog te slap is. Maar ach: het is toch baggerweer....

Met logopedie zijn we aan het oefenen om Ami wat meer vaster voedsel aan te bieden, zoals liga, rijstwafel en brood. Nu is het ook weer niet zo dat hij al een hele boterham weet op te eten, maar kleine stukjes probeert hij zo goed en zo kwaad als het kan te pletten tussen z’n kaken en de halve tand die hij intussen ook heeft. En die vlijmscherp is! Verder ‘kletst’ Ami je de oren van de kop (“gigigigdadablehblehblehdeidededeideideblehweeeeeeeeeeh”) en heeft hij op 7 januari om 20.32u. zijn eerste woordje gezegd: “mama!”. Prachtig!!! Om z’n spraak te ontwikkelen zijn we ook langzaam begonnen met gebarentaal, op dit moment alleen nog enkele basisgebaren zoals papa, mama, eten, drinken, lekker, eet maar op en slapen, maar dat worden er vanzelf meer.

Ok, dat was weer even een update op Ami Joe’s verjaardag. Hij ligt nu moe maar gezellig kletsend in bed, we hopen dat komend jaar wat minder hectisch (understatement) zal zijn dan afgelopen jaar. Dit wordt het jaar van de vooruitgang en ontwikkeling!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten