maandag 27 april 2009

Prik

Vandaag een niet zo'n leuke dag voor Ami. Vanochtend eerst bloedprikken in het Kennemer Gasthuis in verband met de blasten (gelukkig lukte het de tweede keer al om een bloedvat te vinden). De laatste keer zat er nog 0,2 blast in z'n bloed, hopelijk is het nu helemaal weg en hoeven we ons daar niet meer druk over te maken. Althans voorlopig want ze gaan daarna wel verder met bloedtappen (iedere 3 maanden) om op te sturen naar het SKION en de kinderoncoloog in het AMC. Uitslag ergens in de loop van volgende week waarschijnlijk.
Daarna naar het consultatiebureau voor de tweede inentingen. Een dikke naald voor ieder beentje, met een zeer driftige Ami als gevolg - hij was echt pissig! Gelukkig laat ie zich altijd goed troosten ("als je nu stil bent krijg je een McFlurry") en was de consultatiearts erg tevreden over Ami's gewicht (6,6 kilo), lengte (61,5 cm), schedelomtrek (36,8 cm) en beweeglijkheid. Door de inentingen is ie wel een beetje huilerig de hele dag en slaapt ie veel. Ook oppassen dat ie geen koorts krijgt.

Vorige week vrijdag hadden we trouwens ook nog een bezoekje aan dr. Adeel (reguliere controle). Hij was in principe wel tevreden over Ami, alleen was hij niet zo blij met Ami's intrekkende borstkas - dat heeft ie nu al een paar weken zonder verbetering eigenlijk. De dokter wil hem voorlopig iedere week even zien om te kijken hoe het verloop is, dus a.s. vrijdag weer terug. Hopelijk blijft het daarbij, want hij had het erover om Ami eventueel ter observatie op te nemen. U begrijpt dat we daar niet zo op zitten te wachten.... En het moet natuurlijk ook beter worden, want anders worden we doorverwezen naar een KNO arts in het AMC, en nog een specialist erbij zitten we natuurlijk ook niet echt op te wachten.

Er is trouwens vorige maand ook een Downpoli geopend in het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp. Klinkt interessant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten